ΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩ

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Μεγάλη μουσική εκδήλωση, στα πλαίσια  των «Πρωτοκλητείων 2017», διοργανώνουν από κοινού η πρωινή εφημερίδα των Πατρών «Γνώμη», με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών κυκλοφορίας της στην πόλη μας και ο πολιτιστικός όμιλος «Θεόδωρος Φωκαεύς», για τον εορτασμό των 12 ετών, πολιτιστικής ιστορίας και μουσικής του πορείας, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017  και ώρα 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Αινείτε τον Θεόν εν χορώ και οργάνω».  Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΟΛΠΑ, υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πατρών και της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και με την βοήθεια πολλών ευγενικών χορηγών, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών και πολιτικών Αρχών της πόλης μας.

Η προγραμματισμένη συναυλία είναι μία μουσική συνάντηση χορωδιακής καί παραδοσιακής, οργανικής μουσικής, με επιλεγμένα, γνωστά Βυζαντινά μέλη, θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.  Στην εκδήλωση  θα συμμετέχουν η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή «Θεόδωρος Φωκαεύς» και  η ευρωπαϊκή χορωδία των Πατρών «Cantelena», τις οποίες θα πλαισιώσει η καταξιωμένη  Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής  Εταιρείας  του  Ωδείου Πατρών.  Ο σκοπός της μουσικής αυτής συνεύρεσης  είναι η ανάδειξη και προβολή της χορωδιακής μουσικής και η διάδοση της Ελληνικής μουσικής Παράδοσης, παράλληλα με την γνωριμία με τα παραδοσιακά Ελληνικά, μουσικά όργανα.

Την εκδήλωση θα ξεκινήσει ο Βυζαντινός χορός «Θεόδωρος Φωκαεύς», που  θα παρουσιάσει επιλεγμένους ύμνους όλου του ενιαυτού από την τελευταία δισκογραφική του παραγωγή «Υμνολογούμεν Ψάλλοντες» που θα κυκλοφορήσει με την συλλεκτική κασετίνα 12ετίας στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ενώ στη συνέχεια η χορωδία «Cantelena» θα αποδώσει γνωστούς ύμνους και τραγούδια. Αφού η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της  Φιλαρμονικής Εταιρίας του Ωδείου Πατρών μας εισάγει στην παραδοσιακή Ελληνική μουσική με το δικό της μουσικό ρεπερτόριο, οι δύο χορωδίες  κατόπιν θα τραγουδήσουν Ελληνικά, παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια  με την συνοδεία των οργάνων. Το μουσικό φινάλε έκπληξη περιλαμβάνει ένα μουσικό άκουσμα που θα αποδώσουν όλοι οι καλλιτέχνες μαζί με την Ορχήστρα.

Σημεία προπώλησης προσκλήσεων:

Γραφεία Φωκαέως – Ιατρείο Προέδρου χορωδίας κ. Γεωργίου Βέργου – Κολοκοτρώνη 49, 2ος όροφος.

Χορωδία Cantelena – Μαιζώνος 169 και Γούναρη.

Φιλαρμονική Εταιρεία – Ωδείο Πατρών – Ρήγα Φεραίου 7.

Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ – Γεροκωστοπούλου 11   και

Βιβλιοπωλείο Discover – Βούρβαχη 3-5.

 

 

 

No votes yet.
Please wait...