Ύμνος

Το γνωστό Θεοτοκίον «Την Ωραιότητα της Παρθενίας σου»,  σε  Ήχο Γ’, αναφέρεται στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία και μητέρα του Χριστού, την υπέρλαμπρη και πάναγνη εκπρόσωπο του ανθρωπίνου γένους, που δέχθηκε στα σπλάχνα της τον Σωτήρα του κόσμου. Κατά τον Ευαγγελισμό της, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όπως αναφέρεται στον ύμνο, έκπληκτος προσπαθεί να εγκωμιάσει αξίως την μοναδικότητα της Παρθένου, απορώντας και βοώντας το  «Χαῖρε, ἡ Κεχαριτωμένη».

Το υπέροχο αυτό τροπάριο ψάλλεται θεσπέσια από την Βυζαντινή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», στην συναυλία της με  Ύμνους  Τριωδίου και Μεγάλης Εβδομάδος (31-03-2012) στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του επίκαιρου δίσκου της με τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά». Συγκινητική και θαυμάσια είναι  επίσης η μονωδία από  τον καλλικέλαδο Πρωτοψάλτη του χορού Κωνσταντίνο Αγγελακόπουλο.

(Θεοτόκιον) – Ήχος Γ’

Από την εκδήλωση της Χορωδίας Θεόδωρος Φωκαεύς (31-03-2012) στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών. Παρουσίαση του νέου ψηφιακού δίσκου του χορού «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ»
.

Μονωδία : Κωνσταντίνος Αγγελακόπουλος Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Υπαπαντής του Κυρίου Κουλούρας Αιγίου.

Χειρόγραφα

thn-wraiothta-01 thn-wraiothta-02

No votes yet.
Please wait...